Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου Σύνταγμα


Χτες το βράδυ κατα τις 20:15 βγήκαμε 3 φίλοι από το Public και συναντήσαμε άλλους 3 φίλους μας που είχαμε ραντεβού. Αυτοί είχαν πάρει από τα MacDonalt's κάτι για να φάνε και καθίσαμε σε ένα παγκάκι ΠΑΝΩ στην πλατεία Συντάγματος μέχρι να τελειώσουν. Σε διάστημα 5 λεπτών αφ' ότου καθίσαμε, έρχονται 5-6 άτομα(ηλικίας περίπου 18) εκ των οποίων οι 2 ήταν σίγουρα μελαμψοί, κάθισαν δίπλα μας σαν να ήταν γνωστοί μας, μας καβάλησαν για να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε και μας είπαν "Τα κινητά σας" ... Αμέσως ο ένας από εμάς τους έσπρωξε και έφυγε(και τελικώς γλίτωσε). Στη συνέχεια ένα άλλο παιδί από την παρέα μας τους έσπρωξε και αυτοί τον ξαναέβαλαν στο παγκάκι και του λένε "Πού πας εσύ;" Και αφού τον ξαναέβαλαν στο παγκάκι του έσβισαν και ένα τσιγάρο-πούρο στον λαιμό και του δημιούργησαν έγκαυμα. Εγώ στεκόμουν 1-2 μέτρα πίσω από το παγκάκι και αμέσως όταν κατάλαβα ότι πρόκειται για κλεφτρόνια άρχισα να τρέχω προς το μέρος ενός περιπολικού( που βρισκόταν στην αρχή της Ερμού) , όμως γύρισα να ρίξω ένα βλέμμα μήπως με κυνηγάνε και είδα ότι ο ένας από τα κλεφτρόνια ερχόταν προς το μέρος μου. Με σταματάει και μου λέει "Επ, πού πας εσύ;" Και μου ζητάει το κινητό μου. Εγώ του το έδωσα γιατί δεν ήξερα τί να κάνω και μετά μου ζητάει τα λευτά μου. Κάνω ότι ψάχνω στις τσέπες μου ... και του λέω ότι δεν έχω. Αυτός με ένα περίεργο βλέμμα με κοιτάει και μου λέει δεν πειράζει και αφού συνολικά μας αφαίρεσαν 5 κινητά(εκ των οποίων το δικό μου ήταν καινούριο και δεν είχε κλείσει ούτε ένα μήνα) 1 IPod και κάποιο χρηματικό ποσό, άρχισαν να τρέχουν προς την Σταδίου. Εγώ έτρεξα από πίσω τους και τους ακολόυθησα και μόνο ένα παιδί από την παρέα μας (ο Δημητρης) ήρθε μαζί μου και τους κυνηγήσαμε... Όμως είδαμε ότι ο κόσμος δεν ανταποκρινόταν στις φωνές μας και κανείς δεν βοήθησε και τρέξαμε ξανά πίσω προς την αρχή της Ερμού που βρισκόταν ένα περιπολικό. Μπαίνω εγώ με έναν άλλο φίλο μου(τον Στρατόνικο) μέσα και κατευθείαν οι αστυνομικοί γκάζωσαν και μας έκαναν κάποιες γύρες την περιοχή μήπως τυχόν και τους εντοπίσουμε, να τους συλλάβουν. Αλλά η προσπάθεια ήταν μάταιη καθώς μέχρι να κάνουμε το γύρω της πλατείας και να κατευθυνθούμε προς την πανεπιστημίου όπου έφυγαν τα κωλόπαιδα, πιθανόν θα είχαν διασκορπιστεί στα στενά ή ακόμα θα είχαν μπει σε κάποιο διαμέρισμα. Όταν επιστρέψαμε στο Σύνταγμα πάλι για να μας αφήσουν να πάμε να κάνουμε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα, μας πήραν κάποια στοιχέια και τηλεφώνησαν στον προϊστάμενό τους. Εκείνος είπε στους αστυνομικούς να πάμε κατευθείαν στο τμήμα για κατάθεση αλλά τους είπαμε ότι θα πάμε την επόμενη μέρα...Ούτως η άλλως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν τα κλοπιμαία γιατί θα τα έχουν πουλήσει...Οι αστυνομικοί με ενημέρωσαν ότι υπάρχει μια συμμορία Τούρκων και ο αρχηγός τους μένει στο Φάληρο(τον έχουν συλλάβει στο παρελθόν) .


Αυτό που ήθελα να επισημάνω ήταν ότι οι αστυνομικοί βοήθησαν όσο μπορούσαν, γιατί αντέδρασαν αμέσως(πράγμα το οποίο μου έκανε εντύπωση) , αλλά αυτό που δεν μου έκανε εντύπωση ήταν ότι την ώρα της "καταδίωξης" με το περιπολικό, ο φίλος μου που ήταν και αυτός στο αμάξι τον ρώτησε αν παίζει WOW(ηλεκτρονικό παιχνίδι) και πιάσανε την κουβέντα.......


Και στο τέλος αφού μας άφησαν στην πλατεία Συντάγματος, όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις δεν απέφυγαν να κάνουν μια ηλίθια ερώτηση...Στην προκειμένη περίπτωση με ρώτησαν " Και σεις ρε παιδιά τί θέλατε στο Σύνταγμα. Αφού ξέρετε πώς είναι η περιοχή."

Όπως και μετά τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που ο κάθε άσχετος έλεγε "Τί ήθελε το παλιόπαιδο στα εξάρχεια αφού ήξερε την φήμη της περιοχής..."
Και τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι το περιστατικό συνέβη μέσα στον κόσμο και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε...Είδαν ότι είμασταν και παιδιά...Δεν είμαστε μαντραχαλάδες ώστε να μην ενδιαφερθεί κανείς!!!Αυτά τα περιστατικά θα συνεχίσουν να συμβαίνουν όσο υπάρχει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!!! Οι αστυνομικοί έκαναν την δουλειά τους και δεν έφτεγαν σε τίποτα!(επειδή κάποιο λένε οτι έφτεγαν οι μπάτσοι)

Τα συμπεράσματα δικά σας...
ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!!!!ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 6 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ!!!
και μη χειροτερα!
περιμενω σχολια....


Λουκάς...

8 σχόλια:

  1. καλα απο κοινωνικη αδιαφορια αλλο τιποτα εδω στην ελλαδα!το πιο περιεργο ηταν οτι ληστεψαν μια τοσο μεγαλη ομαδα .θα νομιζε κανεις οτι οπως λενε και οι γονεις οταν κυκλοφορουμε με φιλους ειμαστε καλυμμενοι λοιπον οχι στο συνταγμα απο οτι φενεται.οσοι διαβασαν το περιστατικο θα πρεπει να καταλαβαν οτι οι δρομοι δεν ειναι πια ασφαλης και ολοι να εχετε στο μυαλο σας οτι θα μπορουσαν αυτοι οι ανθρωποι που ληστεψαν να ησασταν εσεις για αυτο μην αδιαφορειται για την κατασταση και κινητοποιηθειται αναλογως.τελος θα ηθελα να πω ποσο χαιρομαι που κανεις δεν επαθε κακο αλλα αυτο δεν πρεπει να μας αποτρεψει απο το να παρουμε στα σοβαρα οτι εγινε και να συνηδειτοποιησουμε την παρακμαζουσα πραγματικοτητα στην οποια ζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. wreos r!dikio exis!mia xara i astinomiki!kirile...alla ipan k t malakia ts dn borusan!padws odws prosexete pedia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια ρε λουκα!το εμαθα απο τα παιδια το περιστατικο...κριμα....
    Παντωσ ξερω οτι αν θελουν οι μπατσοι τουσ πιανουν τουσ τυπουσ κ τουσ συλλαμβανουν....Και μην ξεχνασ τα οσα εχουν κανει μεχρι τωρα...Να υπενθυμησω οτι πριν λιγεσ μερεσ παρολιγο να εχουμε κ 2ο Αλεξη...(το παιδι ειναι στον Ευαγγελισμο κ εχει τρυπα στα πνευμονια απο σπασμενο οστο αφου τον ξυλοκοπησαν τα χοιρινα)
    Επισησ θελω να δεισ κ στο μπλογκ μου το περιστατικο με τουσ φασιστεσ που οι μπατσοι περασαν κ καμαρωναν....Περασαν σε αποσταση ενοσ μετρου κ ομωσ σταρχιδια τουσ....
    Φυσικα μην ξεχναμε οτι οι μπατσοι οι δημοτομπατσοι τα αφεντικα οι υπουργοι κ ολα αυτα τα κτηνη ειναι εξουσια κ δεν προκειται να τουσ σεβαστω ποτε γτ δεν σεβονται αλλουσ ανθρωπουσ(πχ μεταναστεσ συντροφουσ λαθρομεταναστεσ κοπελεσ κλπ)
    ευχαριστω...(καλη σχολικη χρονια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. a!Αν αυτη τη δημοσιευση την εβλεπα χωρισ να ξερω τα ατομα θα ελεγα οτι ειστε μεγαλα καπιταλοσκυλα(i pod Mac Donalt's καινουρια κινητα....) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε ηταν κινεζικο το κινητο μ γιαυτο το πηρα ;) απο κινα αλλα ηταν παρα πλ γαματο...Και πολυ φτηνο... γιαυτο το πηρα...αν ηταν καποια μαρκα θα εκανε πανω απο 500...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. re Ghetoo dn 3erw pios ise alla ti kapitaloskila k esi,,, k ti pirazei na exw kenouri kin? :D tespa pados oi batsoi p sinadisame adapokri8ikan amesws, gt pl apla opws lene merikoi, den einai oloi oi batsoi "kakoi" ... dn iparxoun kaloi k kakoi batsoi alla kaloi kai kakoi an8rwpoi ( apo tis agapimenes m fraseis :D)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. dosen o basilis eimai..1on otan o allos einai mpatsos einai k eksousia(kati p apex8anomai)
    2on re mhtso na s pw pisteueis oti an den eixe kosmo to syntagma 8a antapokrinontousan?
    k 3on mexri k egw 3erw paidia apo th symmoria les na mhn mporoun oi mpatsoi na t ous piasoun????
    ka8e mera kleboun syn0lika kamia 20ria atoma autoi,οι Ζ οι Δ οι ΟΠΚΕ οι ΔΜ(δημοτομπατσοι) κ ολοι οι αλλοι τι κανουν καθονται κ τα ξυνουν?(ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑΙ!!!)
    κ δημητρη κουλ ρε ειπα οτι αν δεν σασ ηξερα θα το ελεγα!!!
    φιλικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ela r.. dn katalavenw me ton xoro tis anarxias gt einai oloi ratsistes stous batsous.. k oi batsoi ergazode gia to merokamato omws r si.. k 8a i8ela na dw ti 8a ginotan an dn ixame batsous... borei na einai spastikoi alla einai k aparetiti... oso ta 3inoun, allo toso tous xriazomaste.. tespa, k kati allo, mn ta rixneis stous batsous, ri3ta stous politikous..

    tespa efxome afto p ema8a oti 8 kanoun kati filoi sou ton dekevri na mn to kanoun gt einai i pio ili8ia kinisi malakias p 8a borouse na kanei kati tetio..

    a, kai pare kana til ton louka na vgoume kamia mera, exme na ta poume 3 mines

    alla3a k msn, zita apo ton louka na sto dwsei
    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή