Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

15 Δεκέμβρη η δίκη των μπάτσων που δολοφόνησαν τον 15χρονο Αλέξανδρο

9 μέρες αφ'ότου θα 'χει συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, θα ξεκινήσει η δίκη στο Μικτό Ορκωτό της Χαλκίδας («για λόγους ασφαλείας»)­.

Η δίκη προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας για λόγους ασφαλείας.

Ο 15χρονος είχε πέσει νεκρός το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού, Επ. Κορκονέα, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο συνάδελφός του, Βασ. Σαραλιώτης για απλή συνέργεια. Το Συμβούλιο Εφετών που επικύρωσε το βούλευμα του πρωτοβάθμιου Συμβουλίου για την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη, κάνει λόγο για "ενσυνείδητη αδιαφορία" που επέδειξε ο Επ. Κορκονέας ο οποίος "ενώ προέβλεψε ως ενδεχόμενη συνέπεια των πυροβολισμών του τη θανάτωση κάποιων από τα άτομα, δεν απώθησε από τη συνείδησή του την εξεικόνιση του συγκεκριμένου εγκληματικού αποτελέσματος, αλλά επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου". Ευθύνες όμως αποδίδει το δικαστικό συμβούλιο και στο Βασ. Σαραλιώτη επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά του "δεν υπολείπεται σε ποινική απαξία, καθώς και αυτός αγνόησε την εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης και χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος έκανε αρχικά χρήση χειροβομβίδας κρότου-λάμψης", ενώ χαρακτηρίζει "ενεργητική" την παρουσία του "και με εμφανή τα στοιχεία που υποδηλώνουν αυτονομία σκέψης και διακριτή πρωτοβουλία στη λήψη των αποφάσεων, όπως η συμμετοχή του στις αντεγκλήσεις και στην ανταλλαγή ύβρεων". Τονίζει επίσης το Συμβούλιο ότι "όχι μόνο δεν απέτρεψε το συνάδελφό του από την επίμεμπτη ενέργεια, αλλά διατήρησε τη θέση του παραπλεύρως αυτού, έχοντας μάλιστα θέσει το χέρι του στη θήκη του όπλου που έφερε, ενώ είχε χαρακτηριστική στάση ετοιμότητας και επίδειξης ισχύος". Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων έχουν ζητήσει να μεταφερθεί η δίκη σε άλλη περιφέρεια που να απέχει περισσότερο από την Αθήνα.



Πληροφορίες από anmad

6 σχόλια:

  1. ολοι χαλκιδα...χαλκιδα θελουν?χαλκιδα θα εχουν...ολοι εκει να λιωσουμε τον σκατομπατσο....με ΚΤΕΛ ειναι πολυ ευκολο να φτασουμε εκει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GheTTO δεν θα καταφερεις τιποτα.Και εγω εχω οργη, αλλα ηταν ενας τυχαιος μπατσος σε εκεινη τη θεση. Ο καθένας μπατσος θα μπορουσε να το κανει. Εκατσε μονο να ειναι το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό που σκότωσε τον Αλεξη ειναι: η έλλειψη ελέγχου στους μπάτσους, και οτι έχουν απεριόριστη εξουσία. Πραγματα που τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ προωθούσαν και προωθούν.


    Καλο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε φιλε δεν ειναι θεμα οργησ...η οργη εχει φυγει.εχει μεινει μισοσ κ θελω εκδικηση....τον καριολη κορκονεα δεν θα τον αφησω ετσι...ΕΓΩ προσωπικα...κοντευει ενασ χρονοσ κ πολλοι το εχουν ξεχασει αλλοι απλα δεν ασχοληθηκαν ποτε πραγματικα....δεν πρεπει να τον αφησουμε υσηχο αυτον κ ολουσ τουσ υπολοιπουσ μπατσουσ,πολιτικουσ,φασιστεσ κ ρατσιστεσ....συγκρουση κ παλι συγκρουσι με καθε ειδουσ εξουσια κ φωτια σε καθε κλοναρι τησ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η οργή έχει φύγει, έχει μείνει το μίσος=
    ο Νικόλας έχει φύγει, έχει μείνει ο Νίκος.

    Το να λιώσουμε αυτόν θα δημιουργήσει άλλους. Το να λιώσουμε τον μπάτσο μέσα μας θα δημιουργήσει ελευθερία. Εσύ Ghetto, μου φένεσαι ένας μπάτσος κατά των μπάτσων. Δεν θέλω να σε κατηγορώ χωρίς να σε ξέρω, μπορεί να κάνω μεγάλο λάθος, όμως η εξουσία δεν θα νικηθεί ποτέ μόνο με φωτιά, οργή και πέτρες, και πρός το παρόν αυτά μου φένεται να σε ενδιαφέρουν και μόνο. Το να θέλεις την ελευθερία τη δική σου το καταλαβαίνω. Και εγώ θέλω τη δική μου. Το να προτίθεσαι να σκοτώσεις για να την φτάσεις το καταλαβαίνω. Ενδεχομένως να χρειαστεί. Το να θέλεις να σκοτώσεις ΟΠΟΙΟΝ είναι εναντιόν μας όμως, είναι η τακτική τους. Και αν θέλουμε να είμαστε κατι διαφορετικό απο αυτόυς, χρειάζεται κάτι πιο έξυπνο, κάτι πιο βαθύ απο την απλή αναπαραγωγή των τρόπων που αυτοί μας δίδαξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να υπενθυμησω οτι ολεσ η επαναστασεισ ειχαν αιμα...φιλε-η απο πανω εχεις δικιο το εθεσα λαθος....απλα να προσδιορισω τη σκεψη μου...η οργη ειναι κατι περιοδικο(αρχιζει τελειωνει κ επαναλαμβανετε ο κυκλοσ...το μισοσ ειναι αυτο που ριζωνει μεσα μασ....σιγουρα δεν εννοω ολουσ οσουσ ειναι απεναντι να τουσ φαμε..πολλουσ απλα μπορουμε με ενα ειδος προπαγανδασ να τουσ φερουμε διπλα μασ...τουσ αλλουσ ομωσ???
    δεν ειμαι υπερ τησ "εκτελεσησ" των ανθρωπων αλλα αν φασ εναν-δυο ειναι πολλοι που θα διστασουν να γινουν μπατσοι...(πχ φετος οι σχολες τησ αστυνομιασ ειχαν πολλεσ ελειψεισ...χρονο με το χρονο μερα με τη μερα δεν θα μπαινει κανεισ....ο συγκεκριμενοσ εκτοσ απο μπατσοσ ηταν κ χρυσαυγητησ....2πλο το κακο....ο συγκεκριμενος εφαγε εναν φιλο μου...
    κ το μονο που θα γινει ειναι να φαει το πολυ κανενα χρονο....εγω θα παω εκει κ θα του σπασω το κεφαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αμφισσα λενε οτι θα παει τελικα αλλα μαλλον ουτε εκει θα παει
    θα τον φερουν εδω τον κοπριτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή